28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Cikánský salát

Název Množství a jednotka
maso vepřové - krkovička pečená 300 g
velká cibule 1 ks
sladkokyselé okurky 5 ks
červená nakládaná kapie 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)


Když zbude hodně masa...



Postup
Pečené maso, cibuli, sterilované okurky a kapie pokrájíme nadrobno. Vše dáme do misky a lehce promícháme. Přidáme česnek (buďto prolisovaný, nebo nasekaný) a zailjeme zálivkou připravenou z octa, cukru, soli, pepře, lžičky oleje a několika lžic vody. Promícháme a spojíme se 3 lžícemi kečupu a 50g majonézy.


 


RECEPTY

Fazolový salát

Postup: Plechovku červených fazolí scedíme a smícháme s kukuřicí, nahrubo nastrouhaným... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Panenka s medvědím česnekem ve smetanové omáčce

Postup: Panenku osolíme, opepříme a ze všech stran na rozpáleném oleji opečeme... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketový nákyp

Postup: Tři středně velké cukety (asi 650 - 700g) nastrouháme nahrubo do větší mísy -... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...